Red Bullin hollantilaistähti Max Verstappen havitteli mahdollisuutta kokeilla Moto GP -luokan ratamoottoripyörää, mutta nuorukaisen työnantaja tyrmäsi idean välittömästi päättömän vaarallisena.

F1-sarjan mestaruustaisto on kiivaimmillaan kauden lähentyessä loppuaan. Vaikka Red Bullilla ei olekaan enää mitään mahdollisuuksia haastaa Mercedestä mestaruudesta, kamppailee se yhtä tärkeistä MM-pisteistä ja palkintorahoista kärkikolmikon sijoituksen suhteen.

Red Bull ei kaipaa mitään ylimääräisiä riskejä. 21-vuotias hollantilainen paljasti Motorsportille haaveilleensa Moto GP:n kokeilemisesta, mutta sai talliltaan jyrkän kiellon hankkeelleen.

Intohimoinen moottoripyöräharrastaja Verstappen kertoi pyytäneensä Red Bullilta lupaa testata energiajuomayhtiön sponsoroimaa KTM-tallin pyörää, mutta unelma jäi toistaiseksi ajatuksen tasolle.

– Olisi mahtava kisata kaksipyöräisillä. En vain saa tehdä sitä. Ostin itselleni Harley-Davidsonin ja pyysin tallilta lupaa kokeilla Moto GP -pyörää, sillä Red Bull on sponsorina sielläkin KTM:n ja Hondan kanssa. Nyt meillä on vielä ratakin, Red Bull Ring. He sanoivat kuitenkin tiukasti ei, sillä se olisi liian vaarallista, tähtikuski harmitteli.

Lähde: Motorsport