Lewis Hamilton penää Venäjän GP:ltä tulevaisuudessa parempaa viihdearvoa. Brittikuskin mielestä harkintaan pitäisi laittaa radan kiertosuunnan vaihtaminen.

Kaudesta 2014 Sotshissa ajettu Venäjän GP ei ole tarjonnut suuria spektaakkeleita vuosien saatossa. Ohitukset ovat olleet kortilla, ja se on saanut kritiikkiä sekä kuskeilta että faneilta.

Sunnuntaina voittoon tallimääräyksen turvin ajanut Hamilton jakaa negatiiviset tuntemukset. Hän nosta pöydälle villin ehdotuksen, joka vaatisi toteutuessaan suurta remonttia radalle.

– Rata on mukava ajaa silloin, kun saa vain keskittyä ajamaan yhtä kierrosta. Mutta kisaolosuhteissa sen profiili tekee toisen perässä ajamisen erittäin vaikeaksi, eikä se tarjoa juurikaan jännitettävää. Minusta harkintaan tulisi ottaa koko radan kiertosuunnan vaihto, jotta hitaat mutkat olisivat alussa, ja rata päättyisi nopeaan sektoriin, Hamilton totesi Autosportile.

Mahdollinen kiertosuunnan vaihto tarkoittaisi mittavia muutostöitä muun muassa turva-alueisiin sekä ratavirkailijoiden toimipisteisiin. Muutokset vaatisivat myös FIA:n hyväksynnän, joten se tarkoittaisi suurta vaivaa.