Mercedeksen tähtikuskin Lewis Hamiltonin mielestä hän ei olisi selvinnyt itse yhtä helpolla kahdesta puolustusliikkeestä kuin kärkivastuksensa Sebastian Vettel.

Ferrari-kuski Vettel yritti puolustaa Hamiltonin ohitusta Sotshin osakilpailussa varsin äkillisellä puolustusliikkeellä, jonka moni tulkitsi olleen itse asiassa kaksi sivuttaista liikeettä. Sääntökirjan mukaan sijoitustaan saa puolustaa vain yhdellä liikkeellä.

Tilanne oli lähellä johtaa peräänajoon ja kisan tuomaristo otti tilanteen välittömästi tutkintaan. Vettelin ei kuitenkaan todettu syyllistyneen mihinkään kiellettyyn eikä häntä rankaistu lainkaan.

Hamiltonia saksalaisvastustajansa kohtelu jäi kaivelemaan. Brittitähden mielestä saksalainen sai tapauksessa erityiskohtelua.

– Samoja sääntöjä ei aina sovelleta tiettyihin asioihin. Kun minä ajan suoraa, en saa tietääkseni liikkua kahdesti. On kuitenkin kuskeja, jotka tekevät kaksi liikettä, eikä heille tapahdu mitään. Ehkä joillekin on käynyt niin, Hamilton epäili Racefansin haastattelussa.

– Olin todella yllättynyt tilanteesta nähtyäni hidastuksen, sillä mielestäni se oli selkeä kahden liikkeen puolustus, brittikuski manasi.

Lähde: Racefans