Vuoden 1997 F1-mestari Jacques Villeneuve uskoo Vettelin epäonnistuneen Suzukan ohitusyrityksen Max Verstappenista kertovan saksalaistähden hermojen pettävän helpommin kuin Lewis Hamiltonilla.

Usein maailmanmestaruudet ratkaistaan pienimmistä pienimmillä marginaaleilla. Nämä erot näkyvät myös kuskien käytöksessä radalla, jos Villeneuvea on uskominen.

Ferrari-tähti Vettel yritti uskaliasta ohitusta Verstappenista Suzukan Spoon-mutkassa kahdeksannella kierroksella. Hollantilainen puolustautui ja Vettel törmäsi Red Bull -kuskin kilpuriin häviten samalla useita sijoja kisassa.

Vaikka joidenkin mielestä kolarin syyllinen oli Verstappen, näki Villeneuve tilanteen täysin Vettelin virheenä ja hermokontrollin pettämisenä.

– Hän oli liian kaukana lähtiessään ohitukseen. Max ei voinut vain sanoa “menisitkö ohitseni”. Vettel yritti jotain eikä pelannut likaista peliä, mutta se oli liian riskialtista, kanadalaiskuski arvioi Sky Italialle.

F1-konkarin yhteenveto Vettelin virhealttiista kaudesta oli varsin tyly.

– Hän voisi kirjoittaa kirjan tästä kaudesta, jonka nimi olisi “kuinka hävitä maailmanmestaruus”. Tärkein ero hänen ja Hamiltonin välillä on se, että Lewis miettii tilannetta ennen kuin tekee aggressiivisen hyökkäyksen, Villeneuve ruoski.

Lähde: Sky Italia