F1-ajojen lisäksi WEC-sarjassa tällä kaudella kisaava Fernando Alonso latasi kovan väiteen kilpakumppaneistaan. Kokenut kestävyyskuljettaja Andre Lotterer ei allekirjoittanut espanjalaisen sanomisia.

Alonso kisaa Toyotan LMP1-tiimissä, joka on tällä hetkellä sarjassa ilman todellista vastusta. Japanilaismerkin suuri budjetti sekä sääntöjen takaamat etuudet ovat käytännössä tuhonnet muiden tallien mahdollisuudet taistella rehdisti voitosta sitä vastaan.

Alonso, joka oli auttamassa Toyotaa jälleen yhteen kaksoisvoittoon viime viikonloppuna, väitti Toyotan kilpakumppaneiden olevan samalla viivalla tehdastallin kanssa. Todellisuudessa merkin dominointi johtuu Alonson mukaan kilpailijoiden huonommista valinnoista ja päätöksistä kisatilanteissa.

Lotterer, moninkertainen Le Mansin 24 tunnin voittaja ja kenties arvostetuin kestävyyskilpailukuljettaja tällä hetkellä, ei allekirjoittanut väitettä. Hän toi sen suorasukaisesti ilmi Twitter-tilillään.

– Vuoden vitsi, Lotterer kommentoi uutista Alonson sanomisista.

Andre Lotterer

@Andre_Lotterer
Joke of the year 😂

Autosport

@autosport
Fernando Alonso insists LMP1 privateers are as fast as Toyota, and that their defeats are down to inferior race execution:

autosport.com/wec/news/13939…