Johtoaseman napanneen Sebastien Loebin rengasvalinta kannatti – Jari-Matti Latvala jatkaa toisena

© Kuva: Getty Images

Citroenin ranskalaistähti Sebastien Loeb vahvisti otettaan Espanjan MM-rallin voittosijasta ajettuaan 16. erikoiskokeen vikkelimmän ajan. Nappisuorituksen varmisti onnistunut rengasvalinta.

Espanjan maasto on tarjoillut viikonlopun mittaan hyvin vaihtelevia pito-ominaisuuksia.

Ranskalaiset päätyivät ottamaan hienoisen riskin aamuisten rengaspäätöstensä kanssa, mutta valinta osoittautui lopulta oikeaksi.

– Oli vaikeaa tehdä tämä valinta aamulla, mutta sen tiedon pohjalta mitä meillä on ja sen kokemuksen pohjalta, mitä meillä on näiden renkaiden kanssa tiesimme sen olevan hyvä päätös. Yllätyin siitä, ettei kukaan muu valinnut tätä [rengasta], sillä se oli selvästi paras, Loeb hehkutti WRC:lle.

Reilun seitsemän sekunnin päähän jäänyt Jari-Matti Latvala jatkaa kokonaiskilpailun toisena. Kokemattomuus Santa Marinan ykköspätkältä näkyi hienoisena itsevarmuuden puutteena suomalaisen ajossa.

– Minulla oli hetki, jossa puskin todella kovaa. En ajanut tätä etappia viime vuonna ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun ajoin sen WRC-autolla. Puskin ja minulla oli pieni hetki, Latvala kertasi etappia WRC:lle.

Espanjan rallin kärkitaisto on ollut herkullisen tiukkaa. Aiemmin johtoa piti hallussaan Latvala, mutta sittemmin se lipesi viimeksi keväällä ajaneelle Loebille.

Tähtikuski Sebastien Ogier on vain reilun kolmen sekunnin päässä Latvalasta. Ranskalaisen takana taas väijyy mestaruudesta taisteleva belgialaiskuski Thierry Neuville, joka on vain nelisen sekuntia Ogieria perässä.

Toyotan tallitoveri Esapekka Lappi on kokonaiskilpailussa kahdeksantena reilun minuutin ja kuuden sekunnin erolla kärkiaikaan.

Fordin Teemu Suninen on 11. sijalla jääden jopa yli kolme minuuttia ja 35 sekuntia pohja-ajasta.

Skodan Kalle Rovanperä pitää selvää johtoa WRC2-luokassa. Samassa luokassa ajava Hyundain suomalaiskuski Jari Huttunen on jäänyt Rovanperän vauhdista jopa lähemmäs 21 sekuntia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.