Ferrari otti ensimmäisenä F1-tallina käyttöön mullistavan uuden sukupolven jarrulevyn, jossa on jopa 1400 viilennystä helpottavaa reikää.

Motorsportin formulatekniikan asiantuntijat Giorgio Piola ja Jonathan Noble valottivat italialaistallin tekniikkapäivityksen saloja tuoreessa artikkelissaan upeiden havainnekuvien kera.

Korkeuksissa käyty Meksikon osakilpailu oli mainio tilaisuus testata uutta jarrulevyä, sillä jarrujen viilennyksen toimivuudella on Hermanos Rodriguezin radalla suurta merkitystä.

Ferrari vei jarrulevyjen tekniikan aivan uudelle tasolle ensimmäisenä kuninkuusluokan talleista.

F1-sarjan jarrutoimittajat ovat jo vuosikausien ajan tehneet reikiä jarrulevyihin auttaakseen jarruja viilenemään kovan kisarasituksen aiheuttamassa kuumuudessa.

Vielä kaksikymmentä vuotta sitten reikiä oli yleensä vähemmän kuin 30. Reikien lukumäärä alkoi lisääntyä todella vasta viisi vuotta sitten, kun yli sadan reiän poraaminen levyihin tuli mahdolliseksi vaihtoehdoksi.

Kaksi vuotta sitten jarruvalmistaja Brembo nosti reikien luvuksi jo 1200, jonka luultiin olevan ehdoton yläraja.

Nyt jarruyhtiö ylitti jälleen itsensä ja onnistui loihtimaan levyihin jopa 200 reikää lisää. Uudistus saavutettiin seitsemän erillisen reikien rivin avulla.

Katso Motorsportin havainnekuvat uusista jarrulevyistä tämän linkin takaa tai alla olevasta Twitter-linkistä.

Motorsport.com

@Motorsport
Ferrari first F1 team to run ground-breaking 1400-hole brake disc #F1

motorsport.com/all/article/?i…