Maailmanmestaruus tulee maistumaan Mercedeksen tähtikuskille Lewis Hamiltonille, vaikka se olisikin varmistettu suureksi osaksi tallimääräysten pohjalta.

Vaikka kuljettajien mestaruus ratkaistaankin viime kädessä radalla pisteiden pohjalta, on tallien joukkuepelillä todella paljon merkitystä. Mercedes on pelannut tälle kaudella vahvasti Hamiltonin laariin Valtteri Bottaksen jouduttua tyytymään usein vain ”tukikuskin” rooliin.

Viimeisin poru saksalaisten tallikäskyistä nousi Sotshin osakilpailussa, jossa Bottaksen käytännössä varma voittoasema päätettiin lahjoittaa Hamiltonille MM-pistetilanteen vuoksi.

Tallikäskyjen suurimmat kriitikot ovat kyseenalaistaneet Venäjän kisaviikonlopun jälkeen, heikentävätkö järjestetyt voitot Hamiltonin viidennen maailmanmestaruuden arvoa suorituksena.

Brittistara ei kuitenkaan näe asiaa itse niin kielteiseltä kannalta. Hamiltonin mukaan tallin ja kuskien välinen yhteispeli on formuloissa normaalia.

– Minulle se ei henkilökohtaisesti tunnu siltä, [että tallikäskyt vähentäisivät mestaruuden arvoa], ei. Olen antanut kovimman suoritukseni koko kauden läpi ja käyttäytynyt oikealla tavalla. Tämä on ollut urani paras vuosi suoritusten kannalta, Hamilton vakuutti Guardianlle.

Lähde: Guardian