Audin moottoriurheilujohtaja Dieter Gass toivottaa Aston Martinin tervetulleeksi saksalaisten rata-autojen DTM-sarjaan. Saksalaiskonkarin mukaan sarjalle on eduksi saada uusia kuuluisia valmistajia mukaan.

Brittiläinen luksusautomerkki Aston Martin yllätti autourheilun maailmaa julkistamalla tulonsa suosittuun DTM-sarjaan, jonka riveissä on nähty vuosien varrella muun muassa Mika Häkkisen ja Esteban Oconin kaltaisia entisiä Formula 1 -tähtiä.

DTM:ssä on nähty harvoin muita kuin saksalaisia valmistajia. Aston Martinin liittyminen mukaan on osa DTM:n hanketta siirtyä yhä kansainvälisemmäksi sarjaksi.

Valmistaja liittyy sarjaan yhteistyössä sveitsiläisomisteisen AF Racingin ja Daimler-taustaisen HWA:n kanssa. Aston Martinin Vantage-kilpureita voidaan nähdä DTM-kisoissa jo ensi vuonna.

Myös kilpakumppanit ovat yhteisen edun kannalla. Audin moottoriurheilujohtajan Gassin mukaan perinteikkään valmistajan saaminen sarjaan on suorastaan kunnia.

– Odotamme innolla AF Racingia yhteistyössä perinnerikkaan Aston Martinin kanssa mukaan sarjaan. Tämän askeleen myötä on taattua, että DTM tarjoaa moottoriurheilua korkealla urheilullisella ja teknisellä tasolla huippuvalmistajien kanssa, saksalaisvalmistajan johtomies ylisti tiedotteessa.

– Meillä on ollut vaikeita aikoja sarjassamme ja olemme taistelleet kovaa. Olen onnellinen siitä, että voimme vihdoin julkistaa Aston Martinin liittymisen sarjaan. DTM:n menestystarina saa nyt jatkoa, Gass intoili.