Entisen Formula 1:n maailmanmestarin Jacques Villeneuven mielestä Sebastian Vettel on jo luovuttanut tämän kauden mestaruustaistelussa.

Vettel on jäänyt jo 67 MM-pistettä jälkeen sarjaa johtavasta Lewis Hamiltonista, eikä kautta ole jäljellä enää kuin neljä kilpailua.

Mestaruus olisi ensi kertaa katkolla Yhdysvaltain osakilpailussa, mutta Villeneuven mielestä Hamiltonilla ei ole enää jännitettävää.

Kanadalaiskonkari Vileneuven nojatuolipsykologisen arvion mukaan mestaruustappio oli nimittäin jo luettavissa Vettelin käytöksestä Suzukassa.

– Sen näki jo viime kisassa, että hän ei voi voittaa. Hän on jo paljon rentoutuneempi, sen näkee jo selvästi, vuoden 1997 mestari sanoi Sky Italialle.

 

Ferrarin toistuvat taktiset virheet ja heikentynyt suorituskyky ovat myös hämmentäneet värikkäistä lausunnoistaan kuuluisaa Villeneuvea.

– Ferraria ei ole helppo ymmärtää, eikä vain siksi, että he hävisivät muutamia kisoja. Joidenkin virheiden jälkeen he eivät palanneet koskaan oikealla tielle ja sitä on mahdoton ymmärtää ulkopuolelta katseltuna, F1-veteraani ihmetteli.

Lähde: Sky Italia