Ferrari-pomokin sen tietää – jatkuvasti kasvava eSports luo lisähaastetta F1-sarjalle

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösten täytyy ottaa tosissaan virtuaalisen kilvanajon tuottama uhka, uskoo Ferrarin tallipomo Maurizio Arrivabene.

ESports on jatkuvassa kasvussa, ja myös F1 on hypännyt mukaan virtuaalikilvoittelun maailmaan. Viime vuonna saatiin ensimmäinen virallinen formula ykkösten eSports-maailmanmestari, ja tänä vuonna sarjaa on kasvatettu entistä suuremmaksi.

Erilaiset virtuaaliset kilvanajosarjat ovat kasvattaneet jatkuvasti suosiota erityisesti nuorison keskuudessa. Nuoret katsojat ovat myös ”oikean” F1-sarjan hankintalistalla, ja sarjan omistajat ovatkin pyrkineet rakentamaan tuotteestaan entistä houkuttelevampaa nuorille faneille.

Kaudeksi 2021 kaavaillut suuret sääntömuutokset ovat avainasemassa lajin suosiota kasvatettaessa. Arrivabenen mielestä sarjan täytyy ottaa huomioon oman tuotteen kehittämisen lisäksi myös eSportsin luoma haaste.

– Mielestäni tämän päivän kilpailija F1-sarjalle on Playstation. Mielestäni meidän täytyy kääntää katseemme kilpailijoidemme suuntaan kehittäessämme tuotettamme. Meidän täytyy ottaa huomioon lukuisia asioita tulevaisuudesta päätettäessä, Arrivabene toteaa Autosportille.

– Mitä tarvitsemme virtuaaliajamisen päihittämiseen? Meidän täytyy tarjota jotakin vielä mielenkiintoisempaa. Tällä hetkellä faneille on tarjolla laajempi valikoima viihdykkeitä kuin koskaan.