Fernando Alonso väitti Suzukan sanktionsa todistavan nyky-F1:n ”huonouden”

© Kuva: Getty Images

McLarenin tähtikuski Fernando Alonso piti Suzukan GP:ssä saamaansa aikarangaistusta osoituksena siitä, kuinka pahasti epäjohdonmukaiset säännöt ovat heikentäneet F1-sarjan laatua.

Alonson viime aikojen vaikeudet tekevät epäilemättä formuloiden jättämisestä helpompaa. Toistuvat heikot tulokset ja Suzukassa tullut rangaistus pitävät ikävää kuninkuusluokkaa kohtaan varmasti hetkisen aikaa loitolla ensi vuonna.

Espanjalaismestari täräytti kiinni Williamsin Lance Strollin autoon Japanin osakilpailussa ja päätyi radan ulkopuolelle. Tilanteen seurauksena Alonso ajoi shikaanin ohi pientareelta ja liittyi takaisin radalle vasta sen jälkeen.

Kisan tuomaristo piti tilannetta kiellettynä ajolinjana ja langetti Alonsolle aikarangaistuksen. Alonso tyrmistyi päätöksestä ja avautui myöhemmin medialle koettuaan sen epäreiluna.

– Se vain osoittaa, kuinka huonoksi Formula 1 on mennyt. Päätökset, satunnaisuus ja kaikki. Jos jarruttaa ulkopuolelta viimeisessä mutkassa ja toinen kaveri ei näe sinua sekä tuli jopa pahoittelemaan puskettuaan sinut ulos, saa sitten itse rangaistuksen. Se on sääli, Alonso ruoski Planet F1:n haastattelussa.

Lähde: Planet F1

 

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.