F1-sarja halua tarjota kilvanajoa televisiosta seuraaville faneilleen uudenlaisia palveluja. Uutta kuvakulmaa haluaa testata ensimmäistä kertaa sarjan kauden päätteeksi jättävä Fernando Alonso.

Kuljettajan vinkkelistä kilvanajoa välittävä kamera on ollut fanien ja sarjan TV-toteutuksesta vastaavien tahojen haaveina jo vuosina. Erilaisia viritelmiä on nähty, mutta vielä tarjolle ei ole ollut antaa mitään pysyvää ja täydellisesti toimivaa.

Pierre Gasly ajoi Monacon harjoituksissa yllään erikoislasit, joihin oli ujutettu kamera.

Huikea video: Tältä näyttää Monacon ratakierros F1-kuskin silmin!

Myös David Coulthardin kypärässä 2008 ja Mark Blundellin pääsuojassa jo peräti vuonna 1994 on nähty erilaisia kameraviritelmiä.

Autosportin mukaan kypärävalmistaja Bellin uusi kypärä pystyy täyttämään sekä sarjan tiukat turvallisuusstandardit että tarjoamaan mahdollisuuden kypärän pulttaamiseen kiinni kameraan juuri silmien korkeudelle. Alonso, joka luottaa Bellin tuotteisiin, on ollut halukas suorittamaan ratkaisun ensitestit tositoimissa.

Kameraviritelmää valmisteltiin jo viime viikonloppuna ajettuun USA:n GP:hen, mutta aikataulusta muodostui liian tiukka. Uutta yritystä ollaan kuitenkin kaavailemassa loppukaudeksi, joten Alonsolle tarjoutuu vielä mahdollisuus päästä tarjoamaan faneille uusi onboard-kuvakulma.

– Se olisi hauska kokeilu ja siitä jäisi hieno muisto, Alonso itse kommentoi Autosportille.