Haasin F1-tallin kuljettaja Kevin Magnussen ja tallipäällikkö Günther Steiner arvostelivat vahvasti formuloiden polttoainerajoja, joiden ylittämisen vuoksi tanskalaiskuski diskattiin Yhdysvaltain osakilpailusta jälkikäteen.

Magnussen ylsi Austinin kisassa yhdeksänneksi ja ehti jo tuuletella MM-pisteitä tallinsa kanssa. Tuomaristo lähetti Haasille kuitenkin huonoja uutisia todettuaan kisan jälkeen tanskalaisen ylittäneen sallitun 105 kilon rajan polttoainekuormallaan.

Jenkkitalli tyrmistyi ratkaisusta, joka riisti siltä kaivatut pisteet. Magnussen ja Steiner ruoskivat yhteen ääneen F1:n polttoainesääntöjä, joiden vuoksi tallit joutuvat säästelemään kaasupoljinta menovesivarojen ehdoilla.

– On sääli, että Formula 1:ssä nähdään polttoaineen säästelyä emmekä voi hyökätä. Viime kädessä fanit haluavat nähdä loistavaa kilvanajoa, emmekä voi tehdä niin polttoaineen säästämisen vuoksi. Se on suuri pettymys, Magnussen avautui Racefansille.

F1-sarjan polttoainerajaa nostetaan ensi kaudeksi kymmenellä kilolla. Aiemman 105 kilon sijaan autot saavat kantaa jopa 110 kiloa polttoainetta GP-kilpailuissa.

– Loppupeleissä polttoainekuorman hallinta on meidän vastuullamme, mutta olen silti eri mieltä F1:n kanssa näistä säännöistä. Toivottavasti tämä muuttuu ensi vuonna. Ehkä meillä on joku päivä vielä hyvä show, mutta tällä hetkellä se ei ole sitä, Steiner vaahtosi.

Lähde: Racefans