Valtteri Bottas joutui Ferrari-fanien hampaisiin Italian GP:n tapahtumien johdosta. Italialaistallin leiristä suomalainen on saanut kahdenlaista palautetta.

Bottas hidasti maanmiehensä Kimi Räikkösen menoa avittaakseen tallikaveriaan Lewis Hamiltonia saavuttamaan Ferrarin suomalaiskuskin sunnuntaisessa kisassa. Temppu onnistui, sillä suorittaessaan oman stoppinsa oli Hamilton onnistunut ajamaan Bottaksen taakse jumittuneen Räikkösen kiinni. Tämä mahdollisti myöhemmin brittikuskin ohituksen ja painelemisen kisan voittoon.

Lähes välittömästi kisan jälkeen Ferrarin tallipomo Maurizio Arrivabene laukoi tulisia kommentteja Mercedeksen taktiikkapelistä.

– Me palkkaamme kuljettajia, emme hovimestareita, Arrivabene totesi räväkästi Sky Sportsille.

Pölyn hieman laskeuduttua asiaa on kommentoinut myös takavuosien Ferrari-johtaja Luca di Montezemolo. Hänen pitkällä aikakaudellaan talli saavutti runsaasti menestystä, mutta tallipeli oli aina osa juonta.

Tämän huomioon ottaen ei olekaan suuri yllätys, että di Montezemolo löysi ymmärrystä vastustajatallinsa toiminnalle.

– Mekin voitimme useita mestaruuksia pelaamalla tiimipelejä. Näin kävi sekä Michael Schumacherin, Kimi Räikkösen, Felipe Massan, Rubens Barrichellon ja Eddie Irvinen kanssa, di Montezemolo totesi BBC:lle.

Vuonna 2014 tehtävästään syrjäytetyn di Montezemolon mukaan tallimääräykset ovat osa lajia.

– Ei Bottas tehnyt mitään väärää tai laitonta. Hän ajoi omaa kisaansa saamiensa ohjeiden mukaan. Olisin tehnyt itse samalla tavoin, jos olisin ollut johdossa.