Kimi Räikkösen manageri Steve Robertson uskoo suomalaistähden suhtautuvan Sauberin autokehitykseen asianmukaisella realismilla.

Formulakonkarin siirto vaatimattomista lähivuosien tuloksistaan tunnettuun sveitsiläistalliin hämmästytti monia. Osa faneista ihmetteli, miten Räikkönen voisi tyytyä mestaruudesta kisaavan Ferrarin jälkeen keskikastin kilpuriin.

On lähes varmaa, ettei Sauberin autolla voiteta vielä ensi vuonnakaan kilpailuja. Räikkösen manageri ei kuitenkaan usko tallin tilanteen haittaavan F1-konkaria.

Räikkönen tietää roolinsa, eikä odota tallilta ihmeitä. Sauber kaipaa kokeneen kuljettajan apua auton kehityksessä ja suomalainen tarjoaa sitä mielellään.

– En usko niin tapahtuvan [Räikkösen turhautuvan]. Viime kädessä hän työskentelee tallin kanssa kehittääkseen asioita. Hän tietää, mihin hän on lähdössä mukaan realistisesti ajateltuna. Hänen ei olisi pakko tehdä sitä, mutta hän tekee sen auttaakseen tallia, manageri vakuutti Motorsportille.

Pitkän linjan F1-managerin mukaan autourheilun kuninkuusluokan sopimusneuvotteluissa realismi on aina valttia. Kärkitallien paikat ovat nykyisin äärimmäisen tiukassa, eikä keskikastin haastaja ole yleensä lainkaan huono vaihtoehto kenellekään kuskille.

– Mielestäni siinä on oltava erilainen ajattelutapa. Sanoisin eron suurimpiin talleihin levenneen. Jos sanoisit juuri nyt ”pääset seitsemännelle sijalle kahtena vuotena”, allekirjoittaisin sopimuksen. Se olisi ehdottomasti paras tarjous, Robertson myönsi.

– On oltava realistinen. Hän [Räikkönen] olisi myös ylpeä siitä, jos voisi auttaa heitä [Sauberia] kasvamaan. Hän tietää, ettei voittoja ole tulossa, ellei satu jotain aivan hulluja kisoja.

 

Lähde: Motorsport