Italian F1-kisan näyttämönä toimivan Monzan radan omistajataho haluaisi tehdä F1-sarjan kanssa yli vuoteen 2022 ulottuvan jatkosopimuksen. Jatkosopimuksen taloudelliset seikat kuitenkin huolestuttavat kisajärjestäjiä.

Viime aikoina useat Formula 1:n kisakalenterin klassikkoradat ovat empineet jatkoaan sarjassa. Monien kilpailujen järjestäjätahoja ovat huolestuttaneet sarjan jatkuvasti kasvaneet kisojen isännöintikustannukset.

Monzassa on kuitenkin vahva tahtotila saavuttaa jatkosopimus F1:n kanssa. Italian autoiluyhdistyksen presidentti Angelo Sticchi Damiani kertoi Gazzetta -lehdelle jahtaavansa jopa neljän vuoden jatkokontrahtia.

Täysin vailla huolia Italiassakaan ei olla. Damianin mukaan Lombardian aluehallinnossa tiedostetaan kisan taloudelliset rasitteet. Muiden maiden tuskailuja kilpailujen isännöintikulujen kanssa on seurattu tarkkaan.

– Sopimuksen uusiminen on vaikeaa. Haluamme päästä vuoteen 2022, mutta se ei ole helppoa. Aiomme taistella ja keskittyä moniin oheistapahtumiin, yhdistyspomo vakuutti.

– Yritämme miettiä sopimusta uudelleen Liberty Median kanssa. Euroopassa monet radat ovat kärsineet paljon. Saksassa ollaan ongelmissa. Monet uskovat, etteivät he löydä uutta rahoitusta GP-kisalleen.

Vaikka talousvaikeudet jarruttavat sopimusneuvotteluja, haluaa Damiani pitää kiinni toivosta. Italian autoiluyhdistyksen tavoitteena on yltää ainakin Monzan kisan juhlavuoteen saakka.

– On aika katsoa toisiamme silmiin. Aiomme tehdä kaikkemme, ettemme jää vuoteen 2019. Haluamme päästä vuoteen 2022, kun Monzan kisa täyttäisi 100 vuotta. Se olisi ideaali tilanne.

– Lombardia on kanssamme. Edessä on todella tiukka keskustelukumppani, joka keskittyy omaan liiketoimintaansa. Meidän on keskityttävä moniin oheistapahtumiin, italialaisjohtaja pohdiskeli.

Tänä vuonna Monzan GP toteutetaan ensi kertaa läheisessä yhteistyössä Veneton hallinnollisen alueen kanssa. Venetsian kaupungin korkeasta profiilista pyritään saamaan markkinointihyötyä F1-kisalle.

– Monzan GP:n on voittamisen symboli Italialle. Meillä ja Lombardialla ei ole varaa menettää tätä hienoa tapahtumaa. Olemme varanneet käyttöömme 15 miljoonaa ja aiomme jatkaa uurastamista puolustaaksemme Italian GP:tä Monzassa, Lombardian alueen presidentti Attilio Fontana hehkutti Gazzettalle.

– Tämän symbolin arvo on paljon suurempi kuin yhden portfolion. Olen vakuuttunut siitä, että Lega-Cinque Stellen hallitus mahdollistaa jatko-operaation menestyksen, Fontana sanoi.

Lähde: Gazzetta