Kimi Räikkösen managerin Steve Robertsonin mielestä suomalaistähden ensi kauden tilannetta Sauberilla voidaan verrata miehen aikoihin Lotuksen tallissa.

Kun Räikkönen palasi formuloihin vuonna 2012 Lotuksen riveissä, oli mies lähipiirin mukaan rennoissa tunnelmissa. Pienemmässä tallissa tähtikuskin niskaan ei kaadettu samanlaisia suorituspaineita kuin McLarenilla tai Ferrarilla.

– Ihmiset ovat kertoneet minulle, että tunsivat Kimin olleen kaikista rennoimmillaan silloin. Muistan Eric Boullierin sanoneen kerran: ”Emme aseta Kimille monia vaatimuksia, tiedämme mikä tekee hänet onnelliseksi ja mikä ei. Annamme hänen vain olla”, manageri valotti Motorsportille.

Robertson uskoo ilmapiirin olevan samanlainen myös ensi kaudella Sauberilla. Räikkösen roolina on kehittää autoa ja tallin toimintaa kokemuksensa kautta, eikä häneltä odoteta suuria tuloksia.

– Silloin hän tuntee voivansa olla enemmän oma itsensä. Ferrarin kaltaisissa talleissa on enemmän korporaation tapainen rakenne ja siellä tilanne on eri, Robertson kertoi.

Lähde: Motorsport