Automedia Drivetribe kertoo italialaishuhuista, joiden mukaan Kimi Räikkönen olisi jatkamassa vuoden verran Ferrarilla. Samoin tekisi huippulupaus Charles Leclerc, joka harjoittelisi vielä F1-sarjassa kilpailemista vuoden verran Sauberilla.

Ferrarin kuskikokoonpanon viimeinen puuttuva palanen on ollut kuninkuusluokan kuumin puheenaihe kesätauon jälkeen. Konkarikuski Räikkösen uran suunnasta on kuultu monia huhuja niin luotettavilta sisäpiirilähteilta kuin vähemmän luotettaviltakin tahoilta.

Joidenkin huhujen mukaan on jo käytännössä varma, että Leclerc korvaa ikääntyvän Räikkösen ensi vuonna maranellolaistallin riveissä.

Eräiden lähteiden mukaan vasta edesmennyt Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne olisi tehnyt jo sopimuksen asista monacolaisnuorukaisen kanssa.

Toiset taas kertovat Räikkösen jatkavan punaisen kilpurin ratissa Sebastian Vettelin tallitoverina vielä ainakin vuoden verran. Tätä leiriä edustaa autoilumedia Drivetribe, jonka Grand Prix Diary -blogi raportoi lauantaina tuoreimmista Räikkös-huhuista Italian suunnalta.

– Viimeisin huhu Italista Räikkösen tulevaisuuden suhteen. Leclercin liittymistä Ferrarille viivytetään vuoteen 2020 asti. Hän jatkaa Sauberilla sillä palkalla, jonka hänen Scuderia-sopimuksensa määrittelee. Hän jatkaa oppimistyötään vielä vuoden verran ja Kimi saa vielä yhden vuoden, Grand Prix Diary kertoo.

Grand Prix Diary

@GrandPrixDiary
Latest rumour out of Italy on Raikkonen's future. Leclerc is to delay joining Ferrari until 2020 and will stay at Sauber on the salary agreed for his contract at the Scuderia. One more year of learning the ropes for him and Kimi gets another year.