Kimi Räikkösen managerin Steve Robertsonin mukaan suomalaistähti tulee keskittymään tallin ja auton kehitystyöhön ensi vuonna Sauberilla.

Vaikka kärkitalli Ferrarin nimissä vuosien ajan kilpaillut Räikkösen siirto yksityistalli Sauberille yllättikin monia, löytyy sen takaa paljon logiikkaa.

Suomalaiskuskin manageri kertoi sopimuksen syntyneen juuri sopivasta yhtälöstä. Räikkösellä oli vielä reilusti ajohaluja ja Sauber kaipasi kokeneen kuljettajan apua suorituskyvynsä kehittämisessä.

Robertsonin mukaan ”Jäämiehelle” on tarjolla suurta vastuuta Sveitsissä. Autokehityksen osalta Räikkönen on Sauberille mittaamattoman suuri voimavara.

– Hän tietää sen olevan erilainen rooli kuin Ferrarilla. Kimin tietotaito ja hänen keskittymisensä kehitykseen voi todella auttaa heitä pääsemään nopeammin sinne, missä he haluavat olla, Robertson hehkutti Motorsportin haastattelussa.

– Hän tietää mihin hän on lähdössä mukaan realistisesti ajateltuna. Hänen ei ole pakko tehdä sitä, vaan hän tekee sen auttaakseen tallia, manageri lisäsi.

Lähde: Motorsport