Kimi Räikkösen managerin Steve Robertsonin mukaan suomalaistähti päätti jatkaa uraansa formuloissa palosta lajiin. Sauberin panostus Räikköseen osoitti managerin mielestä toivottua tahtoa rakentaa uutta nousua.

Huhumylly Räikkösen korvaamisesta lahjakkaalla monacolaislupauksella Charles Leclercillä käynnistyivät jo kuukausia sitten. Asiaa alettiin pitää jo hiljalleen varmana.

Kauden edetessä yhä useampi alkoi kuitenkin uskoa suomalaisen Ferrari-konkarin jatkavan edelleen Maranellon palveluksessa. Räikkösen Sauber-siirto tuli lopulta monille aivan puskista.

F1-staran managerin mielestä siirto kävi kuitenkin järkeen, kun sitä tarkastellaan suomalaiskuskin luonteen kannalta.

– Kimi haluaa ajaa F1-autoja, hän rakastaa sitä. Ihmiset ovat yllättyneitä, sillä ajettuaan Ferrarilla niin monia vuosia suurin osa odotti hänen jäävän eläkkeelle ja istuskelevan jahdillaan nautiskellen elämästään lopun ikänsä, Robertson sanoi Motorsportille.

– Hän rakastaa F1-autojen ajamista, se innostaa häntä. Hän rakastaa reunalla olemista. Jos hän ei tekisi tätä, hän haluaisi ajaa motocrossia. Tämä on kuitenkin suurin juttu hänelle, manageri valotti Räikkösen tahtotilaa.

 

Räikkösen intohimo kilvanajoon ei ollut siis vielä hiipunut ja jatkohalut olivat vahvat. Kun Ferrarin tilanne alkoi käydä selväksi, alkoi formulatähti katsella nopeasti muita vaihtoehtoja managerinsa kanssa.

Yhteys Sauberiin löytyi nopeasti vanhojen tuttujen myötä. Vaikka viime vuosien vaatimattomasta menestyksestä tunnetun tallin valinta yllätti faneja, Robertsonin mielestä sveitsiläistalli oli uudistuneiden taustojensa ja rahoituksensa vuoksi mainio valinta.

– Kun tiesimme, ettei sitä tapahtuisi Ferrarille, hän halusi sopimuksen. Mielestäni asiaa täytyy katsoa myös Sauberin tilanteen kannalta. Heillä on nyt hieman tukijoita.

– Olisimmeko menneet sinne kaksi vuotta sitten, kun talli vain roikkui mukana? Ensinnäkään heillä ei olisi ollut varaa Kimiin ja toisekseen se oli uppoa laiva, Robertsin pohdiskeli.

Robertsonin mukaan Sauberin sitoutuminen Räikköseen osoittaa myös tallin tahdon taistella takaisin ylöspäin kohti F1-sarjan kärkeä.

– Nyt he ovat ottaneet mukaan Kimin, F1:n A-luokkalaisen, maailmanmestarin. Se osoittaa heidän aikeensa ja missä he tahtovat olla. He olisivat voineet ottaa kuskin, joka tuo talliin rahaa.

– Loppupeleissä tässä on kaksi osapuolta, jotka haluavat samaa asiaa. Hän [Kimi] haluaa auttaa heitä, manageri vakuutti.

 

 

Lähde: Motorsport