ESPN:n F1-toimittajan Nate Saundersin mukaan Kimi Räikkösen persoona muistuttaa häntä Sauber-siirron alla formulalegenda James Huntin itsepäisestä luonteesta.

Monet formulatoimittajat ovat myöntäneet hämmästyneensä Räikkösen päätöksestä siirtyä Ferrarilta Sauberille jopa kahden vuoden sopimuksella uransa päättämisen sijaan.

Vaikka Sauber onkin todistanut olevansa yksi keskikastin lupaavimmista talleista suorituskykynsä osalta, monien mielestä suomalaistähden siirron takaa on vaikea löytää muuta logiikkaa kuin eläkepestin kaipuu.

Konkarijournalistin mukaan Sauber-siirto kuulostaa kuitenkin Räikköseltä. Suomalaiskuski on aina tehnyt juuri mitä on halunnut välittämättä muiden mielipiteistä.

Vaikka Räikkönen onkin myöntänyt vihaavansa F1-sirkuksen ympärillä pyörivää mediahuomiota, uskoo Saunders suomalaisen rakkauden kilpa-autoilua palavan edelleen.

– Hänen suosionsa F1:ssä pohjaa siihen kuvaan, jonka mukaan Räikköstä ei kiinnosta mikään. Hän on oma persoonansa, jota modernin yleisön odotukset eivät liikuta.

– Huolimatta kaikista ratkiriemukkaista radioviesteistä, mutistuista vastauksista ja tyhjistä tuijotuksista TV-kameroihin Räikkösen palo hypätä kilpa-autoon ei ole koskaan heikentynyt, Saunders kirjoittaa ESPN:n kolumnissaan.

Saundersin pitää Räikköstä F1-sarjan viimeisenä ”vanhan liiton” kuskina. Suomalaispilotti muistuttaa toimittajan mielestä brittiläistä formulaikonia James Huntia.

– Vertaus Huntiin tuntuu reilulta. Kun Hunt oli voittanut yhden ainoan mestaruutensa, hänen halunsa voittaa toinen vaikutti hälvenevän, vaikka hän jatkoikin F1:ssä useamman vuoden.

– Kuten Hunt, Räikkönen nousi Formula 1:een luotuaan maineen äärimmäisen nopeana kuskina. Hän oli niin nopea jo nuoressa iässä, että Peter Sauber otti riskin tuntemattoman suomalaisen kanssa vuonna 2001 huolimatta siitä, että hänellä [Räikkösellä] oli vyöllään vasta 23 avorenkaisten kisaa, Saunders hehkuttaa.

Lähde: ESPN