Pohjois-Amerikan tärkein formulasarja IndyCar tulee saamaan jännittävän päätöskilpailun. Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Portlandissa tarjosi draamaa ja uskomattomia sattumuksia.

Kilpailu sai dramaattisen alun, kun joukkokolari pyyhkäisi heti pois leikistä monta autoa. Yksi keskelle romukasaa joutuneista oli sarjaa johtanut Scott Dixon, jolla kävi tilanteessa onni onnettomuudessa. Kuin ihmeen kaupalla lajilegenda vältti osumat muihin autoihin pölypilven keskelläkin, ja hän pystyi jatkamaan matkaa, joskin lieviä vaurioita kärsineellä autolla ja kisan viimeisellä sijalla.

Myöhemmin Dixon joutui lisäongelmiin, kun hänelle lätkäistiin varikon läpiajorangaistus varikkokaahailusta johtuen. Tuskallinen iltapäivä oli tuottamassa pettymyksen, sillä pisteissä lähimmät uhkaajat Alexander Rossi ja Josef Newgarden ajoivat kärkisijoilla.

Kaikesta tästä huolimatta onni oli kuitenkin lopulta Dixonin puolella, sillä keltaiset liput ja turva-autotilanteet pelasivat täydellisesti hänen pussiinsa. Rossi ja Newgarden tippuivat huonojen varikkokäyntien ajoitusten suhteen kauaksi taakse, ja Will Power menetti pelin jo aiemmin tehojen katoamiseen ja seinään rysäytykseen.

Kaiken draaman keskellä ruutulipulle ajoi lopulta ensimmäisenä F1-karkeloistakin tuttu Takuma Sato, joka kesti lopussa Ryan Hunter-Reayn painostuksen. Kolmas oli Sebastien Bourdais.

Dixon oli viides, mitä voidaan pitää melkoisena torjuntavoittona kaiken kisassa nähdyn jälkeen. Vastustajien epäonnen myötä uusiseelantilainen pääsee kauden päätöskisaan Sonomaan 29 pisteen erolla Rossiin ja 87 pisteen erolla Poweriin ja Newgardeniin.

Kauden päätöskisassa on jaossa tuplapisteet, joten voitosta kuittaa sata pistettä.