Michelinin moottoriurheilujohtajan Pascal Couasnonin mukaan perinteikäs rengasvalmistaja olisi voinut tarjota faneille todellisen ”rengassodan”, jos olisi nyt sarjassa mukana. Muuttuneet rengassäännöt tappoivat kuitenkin Michelinin mielenkiinnon sarjaan.

Couasnonin mielestä formuloissa mentiin metsään siinä vaiheessa, kun sarja siirtyi 13-tuumaisiin renkaisiin.

Jos sarja olisi suostunut Michelinin ehdotuksiin siirtyä leveämpiin renkaisiin, olisi brändi tehnyt omasta mielestään reilusti Pirelliä parempaa työtä.

– Onko Formula 1 hyvässä jamassa? Se on kysymykseni. Lajin pitäisi ottaa riski, mutta verrattuna nykypäivään se olisi ollut paljon parempi liike, rengasjehu täräytti.

– Suurin kehu, jonka olemme saaneet journalisteilta on se, että Michelin on luonut kunnon rengassodan vain yhdellä merkillä. Se olisi jotain, mitä rakastaisimme tehdä F1:lle, Couasnon hehkutti Motorsportin haastattelussa.

Rengaspomon mielestä Michelinin menestys rata-autoilun maailmassa kertoo sen vision voimasta.

– Eipä unohdeta sitä, että esimerkiksi kestävyyskilpailuissa tarjoamme erilaisia renkaita eri autoille, sillä Ferrarin, Porschen, Corvetten tai Aston Martinin välillä on niin suuria eroja.

– Kukaan ei valita siitä, sillä työskentelemme kovaa antaaksemme heille parhaan mahdollisen paketin kaikille, jotta he voivat taistella. Se on filosofia, jonka haluaisimme tuoda F1:een, Couasnon sanoi.

Lähde: Motorsport