Motorsport Magazinen konkaritoimittajan Andrew Frankelin mukaan Kimi Räikkösen pitäisi soittaa entistä selvemmin kakkosviulua, jos mies saa jatkaa uraansa Ferrarilla.

Frankel muistuttaa, että Räikkösestä tulisi seuraavan voiton napatessaan F1:n vanhin GP-voittaja sitten Nigel Mansellin, joka nappasi vuoden 1994 Australian GP:n voiton 41-vuotiaana.

Vaikka konkarijournalisti antoikin tunnustusta Räikkösen vauhdille, pitää hän suomalaisen ikää hänen pahimpana hidasteenaan.

– En tietenkään tarkoita sanoa, että Kimi ei ”ässää” hommiaan ja ettei vanhemmat kaverit pärjäisi lajissa. Kysykää vaikka Roger Federeriltä. Kaikki todistusaineisto sanoo kuitenkin toisin. Silloin, kun hän ajaa lähtöruudukkoon Melbournessa ensi vuonna siitä tulee jo kuusi vuotta, kun hän voitti viimeksi kilpailun, Frankel argumentoi.

Frankelin mukaan Ferrarin nokkimisjärjestys on saavutusten perusteella selvä. Tallitoveri Sebastian Vettelin ansioluettelo on viime vuosien osalta suomalaista vahvempi.

– Neljästä noista kaudesta [kun Räikkönen ei voittanut] Kimi ajoi Sebastian Vettelin kanssa, joka on voittanut sinä aikana 13 kisaa verrattuna Kimin nollaan voittoon. Vettel on ollut myös palkintokorokkeella 28 kertaa, ottanut kymmenen paalua ja kymmenen nopeinta kierrosta.

– Objektiivinen seuraaja sanoisi, että mahdollisuudet uran uudelle nousulle olisivat Kimin kannalta aika ohuet, Frankel vakuutti.

Lähde: Motorsport Magazine