F1-sarjan ongelmaksi muodostunut moottorinosien vaihdoista annettavat rangaistukset ovat sekoittaneet jo nyt sunnuntaista Venäjän osakilpailua. Rangaistuksia on saanut osakseen jo peräti viisi kuljettajaa.

Molempien Red Bull – ja Toro Rosso -kuljettajien lisäksi myös McLarenin Fernando Alonson Renault-voimanlähde on päivitetty uusilla osilla. Samalla sääntöjen sallima kolmen yksikön kausikiintiöraja paukkui yli, ja kaikkia odottaa kasa lähtöruuturangaistuksia.

Mielenkiintoisesti Red Bull palaa askeleen takaisin Renaultin voimanlähteiden kehitysversiossa. Talli ei ollut tyytyväinen tehonlisäykseen ja heikentyneeseen luotettavuuteen.

Jatkuvat lähtöruuturangaistukset saivat fanit ja F1-vaikuttajat lähes raivon partaalle jo viime vuonna. Pahin rimanalitus nähtiin vuosi sitten Italian GP:ssä, jossa rangaistusten myötä vain paalumies Lewis Hamilton lähti matkaan aika-ajojen mukaiselta paikaltaan.