Haasin F1-tallin tanskalaiskuljettaja Kevin Magnussen haluaisi osallistua ensi vuonna Le Mansin 24 tunnin ajoon isänsä Jan Magnussenin kanssa.

Vanhempi Magnussen on tuttu näky kuuluisassa kestävyyskisassa. 45-vuotias entinen F1-kuski on osallistunut kisaan vuosittain jo vuodesta 1999 lähtien.

Ensimmäiset neljä vuotta kuluivat prototyyppiluokissa. Yhden Audi-vuoden jälkeen Magnussen on ajanut Le Mansissa ja Daytonan kestävyyskisassa Corvette Racingin jenkkirautaa jo 15 vuotta.

Kevin-poika vahvisti BT:lle yhteisen Le Mans -projektin olevan kaksikon suunnitelmissa. Näillä näkymin Magnusseneja ei nähdä kuitenkaan radalla vielä ensi vuonna.

– Työskentelemme sen parissa, mutta emme kovin vakavissaan enkä usko sen tapahtuvan vuonna 2019.

Jan Magnussenin mukaan hankkeen hidasteena on Kevinin kiireinen F1-kuskin ura. Corvette Racingin talli on pohtinut nuorukaisen hyödyntämistä satunnaisena apukuskina kisoissa, joihin hän ehtisi formuloiden kisakalenterin keskellä.

– Ohjelmassamme on neljä pitkän matkan kisaa – Daytona, Le Mans, Sebringin 12 tunnin kisa ja Petit Le Mans. Niissä Keviniä voitaisi käyttää kolmantena osapuolena. Ongelmana on kuitenkin se, ettei Kevin voi osallistua kuin kahteen näistä 24 tunnin kisoista, tanskalaiskonkari harmitteli.

Lähde: BT