F1 Racing -pääjulkaisun päätoimittaja Anthony Rowlinson otti kantaa ”maksukuskien” ilmiön yleistymiseen, jota hän pitää huolestuttavana lajin tulevaisuuden kannalta.

Viime päivinä F1-maailmaa on puhuttanut Force Indian Esteban Oconin ja McLarenin Stoffel Vandoornen formulaurien umpikuja. Lahjakkaat kuljettajat joutuvat väistämään talliinsa liittyviä Lance Strollin maksukuskeja, jotka tuovat tallille mukanaan tuhdin nipun rahaa.

Rowlinsonin mukaan tilanne on kestämätön. Formulajournalismin konkari ei toivoisi kuninkuusluokan tason vesittyvän vaatimattomilla ajotaidoilla varustettujen maksukuskien lisääntymisen myötä.

– On huolestuttavaa, että kaksi superlahjakasta kuljettajaa, Esteban Ocon ja Stoffel Vandoorne ovat löytäneet F1-uransa umpikujasta, vaikka he ovat todistaneet taitonsa jokaisella tasolla noustessaan ylös [F1:een] ilman varakkaan perheen etua, päätoimittaja tviittasi.

https://twitter.com/Rowlinson_F1/status/1036731243344416768