Haasin F1-tallin päällikkö Günther Steiner ei halua Formula 1:n ottavan uusia talleja mukaan sarjaan ennen kuin varmistetaan, ettei Force Indian kriisin kaltaisia ongelmia tule enää vastaan.

Lyhytikäiset yksityistallit ovat varsin tuttu asia F1-sarjan historiassa. Autourheilun kuninkuusluokkaan liittyi viimeksi enne Force Indiaa kolme uutta tallia vuonna 2010.

Lotus, HRT ja Virgin pysyivät pinnalla vain muutamia vuosia. Manor Marussiaksi nimensä muuttanut Virgin selvisi jopa vuoteen 2016. Kaksi muuta tulokasta kaatuivat jo vuonna 2014.

Surullisia tarinoita on lukemattomia. Tämän vuoksi Steinerin mielestä sarjan laajentamista ei kannata edes ajatella ilman jonkinlaista järjestelmää, jolla tallien kaatuminen voitaisiin estää.

– Haluaisin mielummin nähdä 20 vahvaa autoa kuin joitain, joiden ei kuulu olla täällä. Mielestäni meidän pitäisi huolehtia niistä kymmenestä tallista, jotka meillä on, Steiner latasi Autosportin haastattelussa.

– Kaikki sanovat, että meillä pitäis olla 11 ja 12 tallia. Nyt meillä on kymmenen tallia, jotka sinnittelevät hengessä. Eikö meidän pitäisi huolehtia, että nämä tallit pysyvät toiminnassa, Haas-pomo ihmetteli.

Steinerin mukaan laajennusta voidaan harkita uusiksi, jos kaikki nykyiset tallit selviävät F1:n sääntöuudistukseen vuoteen 2021 saakka.

– Ollaanpa realistisia. Ei ajatella aina, että haluamme lisää. En voi katsoa tulevaisuuteen. Ensinnäkin meidän on pelastettava Force India. Sitten vuoden 2020 lopussa, kun kaikki tallit ovat vakaalla pohjalla, kunnossa ja turvassa, voimme katsoa asiaa uudelleen, F1-konkari linjasi.

Lähde: Autosport