Eilisessä Belgian GP:ssä näimme kammottavan tilanteen, kun Fernando Alonson auto nousi ilmaan pudoten Sauberin Charles Leclercin Halo-turvakaarelle.

[nosto tasoitus=”oikea”]Ensireaktio viime kaudella uudistuksesta kuultaessa oli jyrkkä ei.[/nosto]

Turvakaarella on edelleen paljon vastustajia esteettisistä syistä. Ihmettelen suuresti, miten joku voi vielä vastustaa noin elintärkeää suojavarustetta kuljettajille. Myöntää kuitenkin täytyy, että itsellänikin ensireaktio viime kaudella uudistuksesta kuultaessa oli jyrkkä ei.

Kuitenkin perusteluita kuljettajien turvallisuudesta kuultuani ajatus alkoi muuttumaan. Skeptinen olin silti. Kauden alettua tajusin nopeasti, että en enää edes huomaa Haloa autossa. Miten voi vastustaa jotain sellaista, johon ei edes erityisesti kiinnitä huomiota?

Kauden mittaan olen muuttunut myönteisemmäksi Haloa kohtaan ja eilinen Belgian GP vain vahvisti sitä. Halo on paras uudistus, joka Formula 1:n historiassa on koskaan tehty.

[nosto tasoitus=”oikea”]Sen ansiosta Charles Leclercillä on mahdollisuus toteuttaa vielä unelmaansa.[/nosto]

Leclerc itse puhui haastattelussa aiemmin tällä kaudella tavoitteistaan uralleen. Hän kertoi, että tavoitteena on taistella jonain päivänä Ferrarilla niistä mestaruuksista, joista hänen läheisen lapsuudenystävänsä Jules Bianchin oli tarkoitus taistella.

Bianchi on viimeisin Formula 1:ssä menehtynyt kuljettaja. Hän ajoi ulos Japanin GP:ssä kaudella 2014 suistuen päin toista autoa nostamassa ollutta traktoria. Bianchi sai tilanteessa vakavan päävamman ja kuoli sairaalassa oltuaan koomassa lähes vuoden.

Bianchin tapausta käytettiin yhtenä esimerkeistä Haloa puolustaessa. Sitä emme tule koskaan tietämään, että olisiko Halo pelastanut Bianchia, mutta sen ansiosta Charles Leclercillä on mahdollisuus toteuttaa vielä unelmaansa.