Lewis Hamilton kertoi muuttavansa fysiikkaharjoitteluaan voimapainotteisemmaksi ensi kautta varten.

Harjoitusohjelman uudistuksen taustalla on F1-sarjan sääntöuudistus, joka poistaa käytännössä kokokaan kuljettajien paineet vähentää auton kokonaispainoa itseään laihduttamalla.

Aiemmin monilla pitempien ja painavampien kuskien oli lähes pakko laihduttaa rajusti, jotta he eivät joutuisi antamaan kevyemmille haastajille selvää etulyöntiasemaa.

F1 päätti puuttua epäreiluun tilanteeseen lisäämällä ensi kauden autoihin lisäpainot, joilla kuskien ja autojen kokonaismassa tasapainotetaan yhteiselle tasolle. Käytännössä kaikkien autojen on määrä painaa ensi vuonna suunnilleen saman verran kuljettaja kyydissään.

66 kiloa painava Hamilton on kuskina F1-varikon kevyimmästä päästä. Ensi vuonna miehen tavoitteena on kuitenkin lisätä lihasmassaa.

Harjoitusohjelman muutos onnistuu nyt ilman huolia vauhdin menettämisestä.

– Minun luonnollinen painoni on hieman korkeampi kuin se, missä olen nyt. Joka vuosi erityisesti pitemmät ja suuremmat kuskit joutuvat painehtimaan laihduttamisesta. Ensi vuonna säännöt muuttuvat, joka on mielestäni siistiä, brittitähti hehkutti Crash.netille.

Mercedes-tähti intoili mahdollisuudesta keskittyä raskaamaan voima- ja massaharjoitteluun. Miehen ei tarvitse myöskään kytätä päivittäistä kalorimääräänsä yhtä orjallisesti.

Hamilton kuitenkin tietää, että painouudistukseen liittyy hyviä ja huonoja puolia.

– Olen innoissani siitä, että voin lisätä ravinnon saantiani ja olla hieman raskaampi ja vahvempi ensi vuonna. Haluan toki silti olla nopea, terävä ja tarkka. Usein isompi ja tukevampi ei tarkoita, että olet nopempi.

– Painon lisääminen johtaa myös korkeampaan painovoiman keskipisteeseen, jota en halua nostaa, Hamilton pohti.

 

Lähde: Crash.net