Silverstonen moottoriradan omistajataho aikoo käynnistää tutkinnan, jossa arvioidaan radan uuden asfalttipinnan kuntoa. Ratkaisun taustalla ovat toistuvat moitteet pinnoituksen heikosta laadusta.

Viime viikonlopun Silverstonen MotoGP-osakilpailu jouduttiin siirtämään useaan otteeseen ja lopulta perumaan kokonaan rankkasateen vuoksi.

Kaikki eivät kuitenkaan hyväksyneet Silverstonen kisajärjestäjien selitystä haastavista sääolosuhteista.

MotoGP:n kisajohtaja Mike Webb väitti kilpailun peruuttamisen johtuneen radan huonosta asfaltista.

Lajipomon mukaan rata ei tahtonut kuivua kokonaan vedestä millään. Joihinkin kohtiin jäi lätäköitä, jotka olisivat tehneet moottoripyörillä kisaamisesta liian vaarallista.

Kyseessä ei ollut ainoa kerta, kun brittiradan uutta pintaa kritisoitiin korkean profiilin taholta. FIM:n turvallisuusjohtaja Franco Uncini sanoi Motorsportin haastattelussa asfaltin kunnon heikentyneen merkittävästi viime helmikuusta, jolloin se asennettiin.

– Tulin katsomaan sitä, kun uusi asfaltti asennettiin helmikuun lopussa. Tehdessäni tarkastuksen pinta näytti todella hyvältä töyssyjen, yhteyksien ja pidon osalta.

– Huomasimme kuitenkin F1-kisaviikonlopun aikana, että rata oli töyssyinen. Se oli siis huonontunut maaliskuusta heinäkuuhun. Se oli asfaltin tilanne, Uncini moitti.

 

 

Silverstone reagoi negatiiviseen julkisuuteen käynnistämällä tutkinnan asiasta.

– Aiomme tehdä tutkinnan, ja Silverstone on jo hankkinut itsenäisen ratakonsultin, joka oli paikalla koko viikonlopun. Hän on kokenut asiantuntija, joka aloitti työn tutkinnan parissa maanantaina aamukahdeksalta, Silverstonen johtaja Stuart Pringle vakuutti Autosportille.

 

– Hän ei ole ainoa itsenäinen konsultti, jota tulemme käyttämään. Haluamme kattavan tutkinnan siitä, mitä tapahtui. Olemme toimineet nopeasti ja Aggregate Industries [uuden asfaltin rakennuttaja] on tehnyt samoin, ratapomo korosti.

Lähteet: Autosport, Motorsport