Euroopan Formula 3 -sarjan talli Fortec joutuu jättämään huomisen Misanon kilpailun välistä budjettiongelmien vuoksi. Karun tilanteen taustalla ovat tallin ainoan kuljettajan Petru Florescun myöhässä olevat kuskimaksut.

Fortecin talli ehti jo lentää Italiaan Misanon kisaa varten. Tallin logistinen osasto oli jo saapunut paikalle valmistelemaan kisaviikonloppua.

Pian talli sai kuitenkin huonoja uutisia. Fortecin 19-vuotiaan romanialaiskuskin Florescun ajomaksu ei ollut tullut ajallaan perille.

Vaatimattomalla budjetilla toimivalle tallille tilanne tarkoitti sitä, ettei F3-talli voinutkaan ottaa osaa Misanon kisaviikonloppuun.

– Olemme jo puolivälissä matkaa lentokentältä radalle, kun saimme soiton siitä, etteivät rahat olleet tulleet perille. Käännyimme sitten takaisin ja menimme kotiin. Autoja ei voi ajaa pelkällä ilmalla, sehän se on ongelmana, Fortecin tallipäällikö Mick Kouros valitteli Motorsportin haastattelussa.

Talli haluaa Florescun kuitenkin jatkavan kuskinaan maksuvaikeuksista huolimatta. Nuorukaisen laskulle annettiin uusi viikon eräpäivä.

Fortec ei aio etsiä uutta kuskia, jos Florescu selviää kuskimaksustaan. F3-alli rakentaa myös toista autoa, jonka olisi tarkoitus olla valmis kauden jättitapahtumaan Macaun GP:hen mennessä.

 

– Tämä ei ole ohi meidän osaltamme. Minulla on kunnollinen FIA F3-monokokki toiselle autolle. Aiomme käyttää myös komponentteja Euroformula Open -autosta rakentaaksemme sen, Kouros kertoi.

Lähde: Motorsport