F1-tallien päälliköt ovat yhtä mieltä ajatuksesta siirtää vuodeksi 2021 kaavailtuja radikaaleja moottorisääntöjen uudistuksia myöhemmäksi.

Formulavarikolla on puhuttu jo viime vuodesta lähtien voimayksikköjen sääntöjen muuttamisesta. F1-sarja on halunnut tehdä moottoreista edullisempia valmistaa, äänekkäämpiä ja yksinkertaisempia.

Uudistusten toivottiin houkuttelevaan uusia valmistajia sarjaan. Hiljalleen on kuitenkin alkanut näyttää, ettei F1 ole saamassa lähivuosina uusia osanottajia.

Motorsportin mukaan F1-sarja on alkanut nyt pohtia talliensa kanssa, onko moottorisääntöjä sittenkään järkeä muuttaa vielä vuonna 2021.

 

F1:n moottoriurheilujohtaja Ross Brawn myönsi Belgian GP:n alla, että moottoriuudistuksia olisi järkevä puskea myöhemmäksi ajankohdaksi.

Samoilla linjoilla on Renaultin tallipäällikön Cyril Abiteboulin mukaan suurin osa talleista.

– Siihen saattaisi liittyä riskejä yrittää tehdä liikaa saavuttamatta mitään. Meidän näkemyksemme mukaan voisimme yrittää olla hieman pragmaattisempia ja miettiä, mikä on Formula 1:n suurimmat ongelmat. Mielestäni ne ovat tallien väliset tasoerot ja tuloerot, ranskalaiskonkari sanoi Motorsportille.

Lähde: Motorsport