GP3-sarjassa kilpaileva Tatiana Calderon haaveilee noususta Formula 2 -sarjaan ensi vuonna.

Kolumbialaisen unelmien hidasteena on toistaiseksi varsin vaatimattomin tuloksin sujunut kausi GP3:ssa.

Vaikka nainen esitteli melko vakuuttavia otteita kautta edeltävissä testeissä, MM-pistesaldo on jäänyt vain yhteen pisteeseen kauden ensimmäisen puolikkaan aikana.

Calderon kokee kuitenkin suorituskyvyn puutteen vaivanneen kisojen sijaan erityisesti aika-ajoissa.

– Pisteiden osalta se [kausi] on ollut hienoinen pettymys. Tunnen kuitenkin olleeni kilpailukykyinen melkein kaikkialla. Kisoissa olen aina noussut ylemmäs, minulta on löytynyt hyvää vauhtia, kolumbialainen puolustautui Motorsportin haastattelussa.

Nopeasta noususta kohti F2-sarjaa ja sitä myöten autourheilun kärkiluokkaa Formula 1:tä haaveileva Calderon toivoo tallinsa selvittävän tekniikkanongelmansa pian.

– Toivottavasti onnistumme korjaamaan ongelmamme, jotka ovat vaivanneet aika-ajoissa varmistaaksemme paljon vahvemman kauden toisen puolikkaan. Haluan olla pisteillä säännöllisesti. Se on realistinen tavoite, nainen vakuutti.

Nainen haluaa olla ensimmäinen F1:n naiskuski sitten Giovanna Amatin, joka kisasi sarjassa viimeksi vuonna 1992. Calderon uskoo F2:n olevan paras reitti huippuluokkaan.

– Jos minulla olisi budjettia ja valtaa päättää, valitsisin ehdottomasti F2:n. Mielestäni se on yksi parhaista kilpasarjoista. Siinä on varikkopysähdys ja auto on lähellä F1-autoa.

– Sponsorini Escuderia Telmex on kuitenkin vastuussa näistä päätöksistä. Minun on myös saavutettava hyviä suorituksia ja annettava kaikkeni GP3:n neljällä viimeisellä kierroksella tehdäkseni tuosta mahdollisuudesta yhä suuremman, Calderon päätti.

Lähde: Motorsport