Suomalainen ratamoottoripyöräilyn konkari Mika Kallio joutuu ainakin puoleksi sivuun tositoimista polvivamman vuoksi, kertoo Yle.

Kallio loukkasi jalkansa alun perin kaaduttuaan Saksan GP:n harjoituksissa. Polven nivel-, etu- ja takaristisiteet sekä sivusiteet menivät kaikki kerralla rikki.

Tähtikuskin polvi joudutaan leikkaamaan ja edessä on pitkä kuntoutusjakso. Käytännössä pitkä toipumisaika tarkoittaa sitä, että konkarikuljettajan kausi on ohi.

– Jo ennen leikkausta odotukset eivät olleet korkealla. Tiesimme, että kyseessä oli vakava vamma, iso leikkaus ja pitkä kuntoutus. Puhutaan suurin piirtein kuuden kuukauden ajanjaksosta kuntoutumisessa, Kallio paljasti Yle Urheilulle.

Loukkaantuminen oli 35-vuotiaalle konkarikuskille ikävä takaisku, sillä hänellä ei ole vielä sopimusta ensi kaudeksi. Kallio ei kuitenkaan aio luopua kaikesta toivosta uransa jatkon suhteen.

– Tietysti tällaisen loukkaantumisen takia tulee takapakkia. Ei tässä tietysti mikään hyvä fiilis ole. Mutta minulla on sellainen tunne, että jossain vaiheessa ollaan edelleen samoissa hommissa.

Lähde: Yle (linkki alkuperäiseen juttuun)