Useiden F1-mestaruuksiensa myötä autourheilufanien muistoissa elävä brittiläinen autovalmistaja Brabham esitteli uusimman luomuksensa, BT62-kilpurin Goodwoodin moottoriurheilufestivaaleilla.

Brabham on nimi, josta ei ole pitkään aikaan kuultu suurissa parrasvaloissa mitään. Merkin tuntevat kuitenkin lähes kaikki vannoutuneet F1-fanit.

Talli saavutti neljä F1:n maailmanmestaruutta, vuosina 1966, 1967, 1981 ja 1983. Brittien kuskilistaan mahtuu lukuisia lajilegendoja, kuten muun muassa Damon Hill, Niki Lauda, Nelson Piquet, Jack Brabham ja Graham Hill.

Loistovuosiensa jälkeen autovalmistaja eli pitkään hiljaiseloa. 90-, 2000- ja 2010-luvulla Brabhamista ei kuultu lähes lainkaan Brabhamin suvun nuorempien edustajien pienimuotoisia elvytyshankkeita lukuun ottamatta.

Tänä vuonna legendaarinen brändi heräsi jälleen henkiin yhden ainutlaatuisen luomuksen muodossa.

Brabham esitteli Goodwoodin perinteikkäässä mäkikilpailutapahtumassa täysin uuden BT62-autonsa.

https://www.facebook.com/festivalofspeed/videos/2034971619846494/?hc_ref=ART6ZXDTzVeNPnLS4r8UGuGgudXFHDswPDL1lqxRTd1HVrqdJIxkC4o12IeFWiWbUmw

BT62 on keskimoottorinen ”track day” -kilpuri, jota valmistetaan vain 70 kappaletta. Tuotantomäärä valittiin kunnianosoituksena Brabhamin 70-vuotista autourheiluhistoriaa kohtaan.

Brittivalmistajan uutuusluomus kantaa sisällään 5,4-litraista vapaasti hengittävää V8-moottoria. Kone on rakennettu tunnetun autovalmistajan moottorin pohjalta, mutta Brabham ei ole paljastanut esikuvansa nimeä.

Moottoria on muunneltu laajasti alkuperäisestä. Se tuottaa jopa 691 hevosvoimaa tehoja. Vääntöä BT62:sta löytyy huimat 667 newtonmetriä.

Auton voima kulkee takapyörille kuusivaihteisen Holingerin kilpavaihteiston kautta. Jarrut ovat hiilikuitua.

BT62:n runko koostuu ratkaisusta, jota Brabham kutsuu ”putkimaiseksi metalliseksi arkkitehtuuriksi”. Rungossa on kevyitä hiilikuituisia korilevyjä ja kevlaria. Auto painaa kokonaisuudessaan 972 kiloa.

Autoon kuuluu myös vaihtoehtoinen aeropaketti, joka sisältää suuren takasiiven, etuosan ilmavirran hajottimen ja takapuolen diffuusorin. Lisävarusteet ovat tehty kokonaan hiilikuidusta.

Kilpurin on määrä saapua markkinoille tänä vuonna, mutta sen tarkka julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

Kuten aiemmin mainittiin, autoa tuotetaan vain 70 kappaletta. 35 ensimmäistä autoa maalataan Brabhamin perinteisten F1-väritysten mukaisesti. Loput kilpureista saavat jonkin muunlaisen värin, jota ei ole vielä paljastettu.