Formula 1 -sarjan hallitsevan maailmanmestarin Lewis Hamiltonin ja Kimi Räikkösen yhteiskuvat selkärankavammautuneen autourheilijan Nathalie McGloinin kanssa keräsivät laajasti kehuja sosiaalisessa mediassa.

Vaikka brittitähden oma kisa menikin pieleen Silverstonessa, varasi hän aikaa tavatakseen yhden autourheilun maailman suurimmista selviytyjistä.

Hamilton ja Räikkönen tapasivat Nathalie McGloinin, vuonna 1999 autokolarissa keskivartalostaan alaspäin halvaantuneen kilpakuskin.

Brittikuskin tarina on varsin huima. McGloin loukkaantui hengenvaarallisesti jo lähemmäs 20 vuotta sitten, mutta ei kuitenkaan luopunut elämännälästään ja päätti ryhtyä kilpakuskiksi.

Nyt McGloin on ajanut jo lähemmäs 40 virallista kilpailua rata-autoilijana. Hän oli Yhdistyneen kansakunnan ensimmäinen selkärankavammainen nainen, joka on saanut kilpakuskin lisenssin

McGloin jakoi kuvan tapaamisestaan F1-mestarin kanssa Twitter-tililleen ja kehui Hamiltonia herrasmieheksi.

– Kiitos siitä, että olit herrasmies ja otit tämän kuvan kanssani. En tiedä, olisinko itse ollut niin ystävällinen vaikean kisan jälkeen, McGloin hehkutti.

McGloin otti kuvan myös Räikkösen kanssa. Suomalaistähden tapaaminen ilahdutti konkarikuskia myös suuresti.

– Tämän kaverin tapaaminen kruunasi päiväni täysin, McGloin hehkutti.

Hamiltonin nuorempi veli Nicolas on myös vammaisautourheilija. CP-vammainen brittikuski on kilpaillut muun muassa brittiläisessä rata-autojen kilpasarjassa British Touring Car Championshipissä.

Nathalie McGloin

@nathaliemcgloin
This guy absolutely made the day for me today ❤️

Nathalie McGloin

@nathaliemcgloin

Nathalie McGloin

@nathaliemcgloin
Another gent.
Thank you for being a gent and having this photo taken yesterday @LewisHamilton. I don’t know whether I’d have been so gratuitous after such a tough race. Don’t forget to get your brother to email me!

Hamiltonin ja Räikkösen tyylikäs ele oli F1-fanien mieleen. Monet kiittelivät erityisesti sitä, että brittitähti oli valmis tapaamaan McGloinin rankan kisapettymyksen jälkeen.

– Hatunnosto Lewisille huomaavaisuudesta hetkenä, jolloin hän oli selvästi tunteiden vallassa, eräs fani kehui.

– Näytät todella kauniilta! Lewis on kaikista lähestyttävin kuljettaja F1:ssä ja mainio lähettiläs autourheilulle maailmalla, toinen ihailija hehkutti.

– Upea kuva. Ja kyllä, Lewis on herrasmies, yksi McGloinin seuraajista vakuutti.

– Hyperventoilin ajatuksesta, että olisin noin lähellä Kimiä, muuan fani intoili.