Kartturi paljastaa: Hassutteli meni rallilegenda-Loebilla tunteisiin: ”Hän ei pitänyt siitä”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Sebastien Ogierin rinnalla rallimenestystä kahmalokaupalla haalinut Julian Ingrassia kertoo kahden Sebastienin aikakauden olleen Citroenille melkoinen jääkausi. Kartturin leikittely legendoista suurimman, Sebastien Loebin, kanssa ei ainakaan auttanut tilannetta.

Autosportin artikkelissa käydään lävitse Ingrassian uraa ja päätymistä Ogierin rinnalle ja rallimaailman huipulle. Kaksikon taival maailmanvalloitukseen aukesi juniorisarjan maailmanmestaruuden myötä. Citroenin poimittua heidät riveihinsä saivat he alleen huippukaluston ja rinnalleen opettajista etevimmän.

Citroenin mielenkiinto kohdistui tässä vaiheessa kuitenkin vain Ogieriin. Ingrassia kertoo ikävästä puhelusta, joka olisi toteutuessaan muuttanut historiankirjoitukset.

– Tallipomo Olivier Quesnel soitti minulle ensimmäiseen WRC-starttiimme valmistelevan testipäivän jälkeen. Hän kertoi minulle seikkailun jatkuvan vain Ogierin, ei minun osalta, Ingrassia muistelee.

– Tämä oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun jalat pettivät altani. Kerroin hänelle olevani Pariisissa ja sovin tapaamisesta, jotta voisimme keskustella asiasta kasvotusten. Sebille (Ogier) oli kerrottu asiasta vain hetkeä aiemmin. Se asia oli vaikea niellä, sillä soitto tuli vain viikko (junioireiden) MM-tittelin jälkeen.

Keskustelu tuotti tulosta, sillä päätös jatkosta annettiin Ogierin harteille. Hän halusi jatkaa tutun miehen rinnalla, joten yhteistyölle näytettiin vihreää valoa.

Ogier nousi lähes välittömästi huipulle, mutta toisessa Citroenissa asiaa ei tervehditty ilolla. Rallimaailmaa hallinnut Loeb ei ollut tottunut tallin sisäiseen kamppailuun, joten tallissa leimahti pienimuotoinen sisällissota, joka laantui vasta parin vuoden kuluttua Ogierin ja Ingrassianin vaihdettua tallia.

Viitteitä tallin kuskiparien viileistä väleistä saatiin jo ensimetreillä, kun Ingrassianin hassuttelu ei uponnut Loebiin.

Uuden kuskikaksikon juhliessa ensimmäistä voittoaan tarjosi Ingrassia Loebille palkintopallilla porkkanaa.

– Voin kertoa, ettei hän pitänyt siitä lainkaan. Mutta tein sen siksi, koska ennen vimeisiä erikoiskokeita Loebin kartturi Daniel Elena kertoi meille kuinka he ovat metsästäjiä, jotka nappaavat meidät kuin kaniinin. Hän tehosti puheitaan matkimalla aseella ampumista käsillään, Ingrassia muistelee.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!