F1:n maailmanmestari Nico Rosberg esittelee uudella Youtube-videollaan kiinalaista 1341 hevosvoiman tehoja kantavaa NIO EP9 -sähköautoa.

Formula E -sarjassakin kilpaileva NIO käynnisti kunnianhimoisen urheiluautoprojektinsa kaksi vuotta sitten. Futuristinen sähkökilpuri näki muutama kuukausi sitten päivänvalonsa Lontoossa.

Intohimostaan sähköistä autourheilua kohtaan tunnettu Rosberg säteili innosta päästyään ihailemaan 250 kilowatin tehoista luomusta.

– Tuntuu, kuin olisi F1-autossa. Ajoasento on hieman makaava ja ratti on silmien tasolla. [Auto] on hyvin kilpailullinen ja todella minimalistinen, Rosberg kuvaili EP9-kilpurin sisätiloja.

Formula E -tallin tukemassa projektissa on hyödynnetty varsin mielenkiintoisia teknisiä ratkaisuja.

Jokaisessa EP9:n renkaassa on oma sähkömoottorinsa ja vaihteistonsa. Jokaisessa moottorissa on 335,25 hevosvoimaa tehoa, nostaen auton kokonaistehon 1341 hevosvoimaan.

EP9 on nelivetoinen, ja jokaiseen pyörään kohdistuvaa vääntöä voidaan säätää myös erikseen erityisellä vektorointijärjestelmällä.

Kuten muissakin tehokkaissa sähköautoissa, EP9:n kantomatka ei ole kovin pitkä. Autolla voi ajaa noin 427 kilometriä ennen, kuin se kaipaa uutta latausta. Lataus kestää 45 minuuttia.

1735 kiloa painavan auton runko on tehty kokonaan hiilikuidusta. Ulkoinen runko on tehty myös samasta materiaalista. Runkoratkaisuun on otettu mallia Le Mans -prototyyppiautoista.

Katso Rosbergin video ylhäältä tai tästä linkistä.