Kokenut takavuosien F1-kuljettaja Riccardo Patrese kisaa viikonloppuna Belgian Spassa 24 tunnin kilpailussa. Paluu kilpa-auton rattiin tapahtuu pitkän tauon jälkeen, sillä 64-vuotias italialainen ei ole ajanut kilpaa vuosiin.

F1-sarjassa 1977-1993 256 GP:tä kisannut Patrese on viimeksi ajanut kilpaa vuonna 2006, kun hän ajoi GP Masters -sarjaa. Edellinen kilpa-autoon kipuaminen tapahtui 2007, kun hän testasi Hondan F1-autoa.

Spassa Patrese ei ole ajanut viimeisen F1-kautensa jälkeen. Patrese ei anna pitkän ajotauon kuitenkaan haitata.

– Tarvitsen adrenaliinia elämääni. Viime aikoina se on vähentynyt elämässäni, sillä lopetin esteratsastusharrastuksen muutama vuosi sitten, kansallisiakin kilpailuja voittanut Patrese kertoo Autosportille.

Lisäksi Patrese haluaa näyttää pojalleen, mistä isäpappa on tunnettu.

– Poikani on 12-vuotias, joten hän ei ole koskaan nähnyt minun kilpailevan. Otan hänet Spahan mukaan ja näytän hänelle, mistä moottoriurheilussa on oikein kysymys.