Jalkapallon MM-kisoille ei löydy tällä hetkellä vastustusta urheilumaailmassa. Jopa suuri ja mahtava F1 on ongelmissa kuningaslajin rinnalla.

”Vihreän veran shakin” kasvattaessa jatkuvasti suosiotaan on formula yksi menettänyt viimeisen kymmenen vuoden aikana hurjan määrän katsojia sekä radan varrelta että televisiosta. Nykytahdilla ei ole epäselvää, kumpi kiinnostaa päällekkäisyyden kohdalla suurta kansaa enemmän.

Tilanne tulee hyvin ilmi Englannissa, jossa koetaan parhaillaan sekä jalkapallo- että formulakiimaa. Englannin eilinen jatkoonpääsy varmisti joukkueelle paikan kahdeksan parhaan joukossa. Ottelu Ruotsia vastaan pelataan lauantaina kello 17.00 Suomen aikaa.

Moottoriurheilumaailman katseet kiinnittyvät viikonloppuna niin ikään Englantiin, sillä F1-sarja pysähtyy kilpailemaan pisteistä Silverstonessa. F1-viikonlopun aikataulu ei ole tunnettu joustavuudestaan, ja se on aiheuttanut sarjalle kiusallisen ongelman. Aika-ajot starttaavat kello 16 Suomen aikaa, eli lähtöruudut ratkeavat samanaikaisesti jalkapallohuuman esivalmistelujen kanssa.

F1-toimittajat ovat tästä tyrmistyneitä. He tietävät formuloiden olevan häviäjiä katsojien silmissä, sekä Englannissa että maailmanlaajuisesti.

– Hurjaa, kuinka F1 edes viitsii riskeerata itsensä ajamalla samanaikaisesti MM-kisojen kanssa. TV-luvut lauantailta tulevat olemaan mielenkiintoista katsottavaa, F1-toimittaja Jon Noble twiittaa.

Noblen twiitti herätti vilkasta keskustelua, jossa mielipidettä sekä myötäiltiin että ihmeteltiin.

– Mielenkiintoista = paskaa, eräs käänsi Noblen twiitin suorasanaisemmaksi.

– Mitä heidän pitäisi tehdä? Aikaistaa sessiota tunnilla? Eräs kysyi.

– Edes vartin aikaistaminen riittäisi. Siten katsoja voisi seurata aika-ajojen ratkaisuhetket ja kääntää sen jälkeen kanavan jalkapallo-otteluun ennen alkuvihelystä.

Formulakansan onneksi sunnuntaina MM-kisoissa vietetään välipäivää, joten itse kilpailun katsojalukuihin sen ei pitäisi vaikuttaa.

Jon Noble

@NobleF1
It’s baffling why #F1 even risked going up against a major World Cup game. TV figures from Silverstone Saturday will be fascinating if nothing changes...