Force Indian vakavat talousongelmat hallitsevat tällä hetkellä keskustelua F1-sarjassa. Tallin pelastamiseksi tehdään hartiavoimin töitä.

Talli ajautui selvitystilaan perjantai-iltana kesken Unkarin GP-viikonlopun. Julkisuuteen kantautui hyvin pian tieto tallin kuljettajan Sergio Perezin olleen selvitystilaan ajautumisen alullepanija.

Talli on velkaa meksikolaiskuljettajalle miljoonia euroja. Näin ollen Perez on lakiteknisesti antanut tallille huomattavan lainan joustaessaan palkanmaksussaan.

Autosportin mukaan Perezin ja hänen taustajoukkojensa halussa asettaa talli selvitystilaan tarkoituksena on saada paitsi omat rahat takaisin, myös aukaista vyyhti tallin myymiseksi.

Autosportin artikkelissa käydään lävitse tallin kimuranttia omistajatilannetta. Enemmistöomistaja Vijay Mallya on halukas luopumaan tallistaan, mutta hän haluaa kymmenien vuosien ajan hänen omaisuuttaan syöneen tallin olevan myös hänelle myymisen kannalta kannattava vaihtoehto.

Mallya on tähän asti kieltäytynyt aiemmista ostotarjouksista, sillä hän ei ole kokenut niitä tarpeeksi hyviksi. Perezin temppu saattaakin avata ostajille uuden mahdollisuuden, joka ohittaa Mallyan määräysvallan.

Tallin kohtalo on nyt annettu viranomaisten käsiin. Selvitystilassa ollessaan tallille pyritään etsimään paras mahdollinen ostaja, joka tyydyttää kaikkia osapuolia.

Koska Perezin lisäksi saataviaan hakee myös moni muu taho, muun muassa Mercedes ja tallin pääsponsori BWT, täytyy viranomaisten ottaa huomioon myös heidän kantansa uutta ostajaa etsiessään.

Mikäli sopiva ostotarjous isketään pöytään, voi selvitystilaa käsittelevä virkakoneisto vahvistaa kaupan, vaikka Mallya itse sitä vastustaisikin.