Tähtikuljettaja Andre Lottererin mielestä WEC-sarjan on herättävä nopeasti miettimään, miten Toyotan nopeasti kasvaneeseen ylivoimaan voitaisiin reagoida.

Toyotan talli ajoi huimaan tuplavoittoon viime viikonloppuna Le Mansin perinteikkäissä 24 tunnin ajoissa.

Tallin suorituskyky oli niin reilusti muita edellä jo aika-ajoista lähtien, että muut kuski epäilivät, ettei japanilaistallin kuskien tarvitse edes puskea tosissaan radalla (linkki uutiseen).

Belgialais-saksalainen ajoi maaliin neljäntenä, jopa 13 kierrosta kisan voittanutta Toyotan autokuntaa jäljessä.

– Halusimme olla siellä, kun Toyotoille tapahtuisi jotain. Okei, mitään ei tapahtunut. Oli kuitenkin selvää, että emme voineet kilpailla heitä vastaan kuitenkaan, Rebellion-tallin tähtikuski valitti Motorsportille.

Lottererin mielestä japanilaisten iskukyky on kestämätön tilanne WEC:lle, vaikka kyseessä oli Toyotan ensimmäinen Le Mans -voitto vuosien epäonnen jälkeen.

– Meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Ollaanpa rehellisiä, se oli yksi tylsimmistä Le Mansin 24 tunnin ajoista. Minun on myönnettävä, että oli vaikea saada kaikki irti jokaisesta kierroksesta. Kuinka tuollaisessa tilanteessa voi pysyä motivoituneena?

– Toivottavasti ACO ja FIA heräävät. Heidän on herättävä. Se on heidän valintansa. Viime kädessä se on heidän shownsa. Heidän on tiedettävä se itsekin, Lotterer vaikeroi.

– Jos kaikki pysyy tällä linjalla, meillä tulee olemaan super-tylsä superkausi, tähtikuski sivalsi.

Lähde: Motorsport