F1-sarja muisteli Twitter-tilillään Itävallan GP:n alla italialaisen F1-tähden Andrea de Cesariksen rajua ulosajoa kilpailussa kaudella 1985.

Italialaiskonkarin ulosajo on kenties yksi hurjimmista ulosajoista F1:n historiassa, jotka on ikuistettu videolle.

De Cesaris menetti autonsa hallinnan 13. kierroksella ”Panoraman kurvissa” ja liukui kovassa vauhdissa ulos radalta nurmikolle.

Miehen Ligier-Renault liukui hetken aikaa nurmikolla, kunnes sen siivet haukkasivat nurmikkoon kiinni ja lähettivät kilpurin hallitsemattomaan ilmalentoon. Auto pyöri useita kierroksia ja voltteja ilmassa ja rysähti lopulta kattonsa kautta maahan.

Kuin ihmeen kautta de Cesarikselle ei käynyt tilanteessa juuri kuinkaan. Italialainen irrotti turvavyönsä ja nousi kylmän rauhallisesti autostaan ulos.

De Cesariksen epäonneksi raju ulosajo maksoi hänelle kuitenkin työpaikan. F1-kuskin kolarialttius raivostutti Ligierin tallipomon Guy Ligierin, joka oli kyllästynyt maksamaan italialaisen aiheuttamien kolarien korjauskustannuksia.

– Minulla ei ole enää varaa jatkaa tämän miehen työllistämistä, Ligier tuhahti nähtyään videon Itävallan GP:n ulosajosta.

De Cesariksen F1-ura jatkui kuitenkin vielä pitkään. Ligierin jälkeen mies löysi pestin Minardin riveissä, ja ajoi vuoteen 1994 asti kestäneen uransa aikana vielä Brabhamin, Rialin, Dallaran, Jordanin, Tyrrellin sekä ja Sauberin talleissa.

Vetäydyttyään moottoriurheilusta De Cesaris menestyi liike-elämässä. Hänestä tuli menestynyt valuuttameklari Monacossa.

Italialaiskuski menehtyi vain 55 vuoden iässä moottoripyöräonnettomuudessa vuonna 2014. De Cesaris kuoli törmättyään Rooman moottoritien suojakaiteeseen.