Maailman moottoriurheiluneuvosto kokoontuu tänään päättämään autourheilun tulevaisuuden suuntaviivoista. Kokouksessa on esillä tärkeitä asioita, kuten F1-sarjan tulevaisuus.

Manilassa Filippiineillä käytävässä kokouksessa on tarkoitus lyödä lukkoon kauden 2021 säännöt. F1-sarjan omistaja Liberty Media on pyrkinyt muokkaamaan lajista entistä viihdyttävämpää katsojien näkökulmasta, ja sarjaan ollaankin esittelemässä radikaaleja uudistuksia.

Ykköspuheenaiheeksi on noussut päätös tulevaisuuden moottoreista. Nykyiset V6-turbohybridit ovat olleet lajifanaatikoille myrkkyä, mutta niiden ekologisuudeen kumartava asenne on miellyttänyt autonvalmistajia. Huhuissa moottoreista ollaan tekemässä kaudeksi 2021 halvempia ja enemmän ääntä tuottavia, mutta silti hybridiominaisuuksia sisältäviä voimanlähteitä.

Myös autojen aerodynaamisten ominaisuuksien muutoksista on tarkoitus päästä sopuun tänään. Tylsän jonoajelun korjaamiseksi kilpureihin saatetaan tehdä lukuisia muutoksia, jotta toisen auton seuraaminen ja ohittaminen olisi aiempaa helpompaa.

Lisäksi päätöksiä saatetaan lyödä esimerkiksi GP-viikonlopun ohjelman muutoksista. Jännitettäväksi jää, mitä tapahtuu perjantain ajopäivälle.