Red Bullin tähtikuljettaja Max Verstappen tietää, että Montrealin rata haastaa jokaista kuskia. Jos GP-kisassa haluaa pärjätä, on radan viimeinen mutka ajettava tarkalleen oikein.

Circuit Gilles-Villeneuven kuuluisan vaativa viimeinen shikaani on piinannut F1-kuskeja vuosikymmenten ajan. Pienikin virhe mutkassa voi pilata mainion kierroksen.

Verstappen uskoo, että Red Bullin RB14-autolla voisi yltää kiitettävään tulokseen Montrealissa. Kaikki on kiinni kuskin omasta suorituksesta.

– Uskon, että viimeinen shikaani on todella tärkeä saada oikein. Tulet siihen niin kovaa vauhtia, että kun osut jarrutusalueelle, jarrut voivat olla hieman kylmät. Se tarkoittaa, että sinun täytyy olla varovainen ja saada se oikein joka kerta, Verstappen analysoi The Checkered Flagille.

Toinen tärkeä tekijä on mutkasta poistuminen, jossa joutuu ajamaan pakostakin todella läheltä radan seinää.

– Se [mutkaan tulo] asettaa sinut myös poistumista varten, jossa tulet todelle lähelle seinää. On tärkeää olla raapaisematta sitä, sillä siinä saattaa vahingoittaa vannetta. Millimetri tai senttimetri ei tee kovin suurta eroa, kunhan ei vain osu seinään, hollantilainen valotti.

 

Lähde: The Checkered Flag