Lewis Hamiltonilla on mahdollisuus nousta viikonloppuna Kanadassa kautta aikojen toiseksi kuskiksi, joka on voittanut yhden tietyn GP:n seitsemän kertaa. Tähän on pystynyt aiemmin vain Michael Schumacher juuri Kanadassa. Schumacherille paras kisa oli kuitenkin Ranskan GP, josta saksalainen raapi voiton kahdeksan kertaa.

Montreal on ollut brittikuski Hamiltonille suotuisa paikka, sillä hän ajoi siellä historiallisen ensimmäisen GP-voittonsa vuonna 2007. Hamilton on yltänyt kyseisessä kisassa aina palkintopallille, kun auto on kestänyt ehjänä maaliin.

Tulevan kisaviikonlopun voittotaistelu helpottui ainakin rahtusen, kun Red Bull -kuski Daniel Ricciardolle määrätään vielä lähtöruuturangaistus.

Ricciardo voitti edellisviikonloppuna Monacon GP:n ja viritteli jo ajojahtia mestaruustaistoa silmällä pitäen.