Kilpa-autoilun konkari Andre Lotterer arvosteli voimakkaasti Le Mansin kisajärjestäjien kohuttua ratkaisua vähentää tiettyjen autojen polttoaineen virtausnopeutta.

Le Mansin 24 tunnin ajojen testeissä nähtiin varsin kiistanalainen ratkaisu, kun kisajärjestäjät päättivät vähentää ilman hybridikoneistoa ajavien autojen polttoaineen virtausnopeutta.

Ratkaisun uskottiin johtuvan Toyotan valituksesta kisajärjestäjille. Japanilaisjättiläisen huhuttiin protestoineen sitä, että ilman hybridikonetta ajavat autot saisivat epäreilua hyötyä kisan polttoainesäännöistä.

Rebellion-yksityistallin kuski Lotterer suuttui päätöksestä, sillä hänen mielestään se vähensi hybridittömien autojen suorituskykyä verrattuna hybridivoimayksiköllä ajavaan Toyotaan.

Ratkaisu kirpaisi vielä enemmän Le Mansin jälkeen, kun Toyota nappasi kestävyyskilpailusta ylivoimaisen tuplavoiton.

– Se oli hevonpaskaa. Oli täysi vitsi, että he ottivat lisää suorituskykyä pois yksityistalleilta. Olimme samalla tasolla, kuin Toyota, vai mitä? Se oli hevonpaskaa. En tiedä, miksi Toyota itki pelosta, että saattaisimme päihittää heidät, Lotterer vaahtosi Motorsportin haastattelussa.

Lähde: Motorsport