Autourheilun kattojärjestö FIA aikoo tutkia uudestaan Montrealin GP-kisassa tapahtuneen ruutulippuvirheen. Tutkinta päätettiin käynnistää uusiksi turvallisuushuolien vuoksi.

Uutisoimme aiemmin, että huippumalli Winnie Harlow heilutti Kanadan kisassa ruutulippua kierrosta liian aikaisin (linkki uutiseen).

Vaikka FIA:n kisajohtaja Charlie Whiting antoikin julkkisvieraalleen jo synninpäästön ja otti vastuun mokasta, päätettiin asia ottaa uudelleen käsittelyyn.

Whitingin mukaan suurta kohua herättäneessä virheessä oli kyse kommunikaatiokatkoksesta kisan startterin ja kilpailua hallitsevan tilannehuoneen välillä.

FIA-pomo ei osannut sanoa, miksi lippua heilutettiin kierrosta liian aikaisin. Hänen mukaansa asia vaatii lisää tutkimuksia.

– Se fakta, että se näytettiin kierrosta liian aikaisin, sitä kisatoimitsijat eivät tienneet. Meidän täytyy analysoida tarkasti, mitä siellä tapahtui, Whiting pohti Racefansin haastattelussa.

Eri radoilla on myös erilaisia käytäntöjä siitä, milloin ruutulippuja pitää alkaa heiluttaa. Whitingin mukaan käytännöt kaipaavat yhdenmukaistamista.

– Saattaa olla, että meidän pitää käydä eri ratojen käytännöt läpi ja varmistaa, että meillä on yksinkertainen käytäntö jokaiselle radalle. Kaikki radat ovat erilaisia. Niissä kaikissa on erilaiset viestintäjärjestelmät ja verkostot, Whiting valotti.

Lähde: Racefans